Menu
EUR

LED Panelen

Verschil tussen LED platen en LED panelen

Hier kunnen we duidelijk over zijn: er is geen verschil tussen een LED plaat en een LED paneel; ze zijn identiek. Een LED paneel is in feite een plaat die licht uitstraalt. Zowel in LED panelen als in LED platen zijn leds ingebouwd. Deze zorgen voor een diffuus licht, waardoor het licht gelijkmatig over een ruimte wordt verspreid.

Wat is een LED paneel?

Een LED paneel is een vierkante of rechthoekige paneel waarin meerdere LED chips zijn verwerkt. Een LED paneel kan in een systeemplafond worden gebouwd of in een opbouwframe worden bevestigd. Ook is deze verlichting zeer geschikt voor in vochtige ruimtes. De panelen kunnen op verschillende manieren worden bediend. Bedien uw LED paneel met afstandsbediening, wandbediening of via uw telefoon. 

Het is ook mogelijk om de panelen te dimmen. Hier is een dimbare driver voor nodig. Onze lichtpanelen zijn geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes. LED lichtpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en verschillende lichtkleuren. 

Verschillende soorten LED panelen

Wij hebben een ruim assortiment aan LED panelen. Hieronder vindt u een overzicht van de soorten panelen die wij aanbieden.  

Edge-lit panelen 
Edge LED-panelen maken gebruik van geavanceerde edge-lit LED-technologie, waarbij de LED's  aan de randen van het paneel worden geplaatst voor een gelijkmatige verlichting over het oppervlak. Ideaal voor commerciële ruimtes, kantoren en winkels bieden ze hoge helderheid, energiezuinigheid en een lange levensduur. Eenvoudig te installeren en met een strak, eigentijds design dragen ze bij aan een professionele uitstraling. Upgrade vandaag nog naar efficiënte en aantrekkelijke verlichting met Edge LED-panelen.

Back-lit panelen
Onze back-lit panelen zijn aan te schaffen in de kleur helder wit (4000K) en in de afmetingen 60x60 en 30x120. De back-lit panelen produceren 100 lumen per watt en gaan 50.000 branduren mee. De panelen zijn licht in gewicht en zuinig in verbruik. De reden dat deze panelen zo licht zijn heeft ermee te maken dat de LED chips aan de achterkant van het paneel zijn gevestigd. Hierdoor ontstaat er een efficiënte lichtstroom, omdat er minder lichtstroom verloren raakt. Deze panelen zijn niet dimbaar.

URG<19 panelen
De UGR19 panelen worden veel gebruikt in kantoorruimtes. Dit komt doordat de panelen een ugr waarde hebben die gelijk is aan of lager is dan 19, hierdoor is het paneel vrij van verblinding. Dit paneel is te verkrijgen in de afmetingen 60x60, 62x62 en 30x120 in alle verschillende wit temperaturen. Dit paneel levert tussen de 100 en 120 lumen per watt en gaat 50.000 branduren mee. De UGR19 panelen hebben daarnaast ook nog de optie om te dimmen.

Is een LED paneel dimbaar?

Zijn er dimbare led panelen? Dit is zeker mogelijk! Om deze te kunnen dimmen heeft u een LED driver nodig die dimbaar is een LED paneel dimbaar maakt. Heeft u momenteel al een LED driver die niet dimbaar is? Deze kunt u gemakkelijk omwisselen met een dimbare driver dieeen LED paneel dimbaar kan maken. Dimbare LED paneel is de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Dit komt doordat dimbare panelen vele voordelen hebben zoals het besparen op energiekosten en energieverbruik. Hoe meer het licht gedimd wordt, hoe meer je bespaart. Dit kan oplopen tot boven de 50%. 

In ons assortiment vind u verschillende soort drivers voor verschillende type LED panelen. Standaard worden al onze LED panelen met een standaard meegeleverde driver geleverd. Wilt u de LED panelen dimmen? dan kunt u op de productpagina's bij de dropdownmenu de dimbare driver selecteren. Alleen onze backlit panelen hebben deze optie voor nu niet, omdat ze nog niet gedimd kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van LED panelen?

LED panelen hebben een tal van voordelen. Naast dat u met LED paneel meer dan 75% bespaart op uw energieverbruik, hebben LED panelen ook nog eens een lange levensduur. Een LED paneel gaat jarenlang mee. Wanneer u dit uitdrukt in branduren, gaat een LED paneel 50.000 branduren mee. In tegenstelling tot een LED TL-buis hebben panelen diffuus licht waardoor het licht egaal wordt verspreid. Daarnaast knipperen de LED paneel lampen niet. Deze hoge kwaliteit lichtopbrengst verbetert uw concentratie en zorgt ervoor dat u minder snel vermoeid raakt. Aangezien LED paneel mooi zijn afgesloten zijn deze lampen gemakkelijk schoon te houden. Door af en toe met een doekje over het paneel heen te vegen, houdt u de lampen mooi schoon. LED panelen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Hierdoor is er altijd een geschikt formaat LED paneel die in jouw systeemplafond past. 

De verschillende kleuren LED panelen

LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren. De lichtkleur wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe hoger het getal, hoe kouder en witter de lichtkleur is. Hoe lager het aantal Kelvin hoe warmer en geler het licht is van het LED paneel. Zo zijn er 3 verschillende soorten kleuren: LED paneel warm wit licht (3000K), LED paneel helder wit licht (4000K) en LED paneel koud wit licht (6000K). Daarnaast bieden wij ook RGB+CCT en CCT LED panelen aan. Heeft u advies nodig over bijvoorbeeld de UGR waarde van een LED paneel of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op. Of het nu gaat om een vraag over verschillende kleurtemperaturen of energie investeringsaftrek, wij adviseren u graag!

Daarnaast zijn er ook RGB+CCT panelen verkrijgbaar. Deze panelen kunnen alle kleuren vormen en alle tinten wit. 

Een 3000K LED paneel geeft een warme kleur wit licht. Het zorgt voor een gezellige sfeer. Een 4000K paneel geeft een helder wit licht. Een 6000K LED paneel geeft een koud wit licht. Deze kleurtemperatuur komt het meest in de buurt van natuurlijk daglicht. Deze kleurtemperatuur is zeer geschikt wanneer goed zicht belangrijk is.

De verschillen tussen de kleurtemperaturen:

De verschillende formaten LED panelen 

LED panelen zijn beschikbaar in vierkante en rechthoekige platen met verschil in afmeting. Zo zijn er vierkante LED-panelen met de afmetingen: paneel 30x30 cm, 60x60 LED paneel en 62x62cm. En rechthoekige LED-panelen in de afmetingen: 30x60cm, 30x120cm en 60x120cm. Hierdoor is er voor ieder systeemplafond een passend formaat LED panelen. 

LED panelen met afmetingen van 60x60cm zijn het meest gangbaar. Deze panelen zijn ideaal voor systeemplafonds.

LED panelen kunt u eenvoudig online bestellen bij Ledpaneelgroothandel. De panelen worden vanaf €99,95 excl BTW binnen Europa gratis verzonden. Bestelt u op werkdagen voor 20:00 uur? Dan worden de panelen de volgende dag al geleverd. 

Wat houdt lux in?

Lux is het aantal Lumen dat op een bepaald oppervlakte schijnt. Dit wordt ook wel de lichtsterkte genoemd. Lux staat gelijk aan 1 Lumen per vierkante meter (m²). Toch verschilt de lichtsterkte snel door bijvoorbeeld de hoogte waarop de lamp komt te hangen. Des te hoger de lamp te hangen komt des te minder de lichtsterkte wordt. Als de afstand van de lichtbron verdubbelt dan daalt de luxwaarde in het kwadraat. Om het aantal lux dat op een oppervlakte valt te berekenen, deelt u het aantal lumen door de oppervlakte die hiermee verlicht.

Hoeveel LED panelen heb ik nodig per m²?

Benieuwd hoeveel LED paneel u nodig heeft om een ruimte te verlichten? Om te kunnen berekenen hoeveel er nodig zijn om een ruimte te verlichten hebben wij een maatstaf die kan worden genomen voor gemiddelde ruimtes met een hoogte van 3 meter. Één 60x60 cm LED paneel verlicht een ruimte van 8m2 ongeveer. Echter is het aantal LED panelen afhankelijk van het type LED paneel en het formaat. Hieronder kunt vindt u een tabel met hoeveel vierkante meter een paneel verlicht in een kantoorruimte op een hoogte van 3 meter.

 
  Standaard Paneel High Lumen Paneel High Lumen 2.0 Paneel Back-lit Paneel UGR19 Paneel RGB+CCT Paneel
30x30 - - 4.5m2 - - 4m2
30x60 4m2 - - - - 4m2
60x60 6m2 8.3m2 8.25m2 8m2 8.3m2 6m2
62x62 6.8m2 9.2m2 8.25m2 - 9.2m2 6.8m2
30x120 6m2 8.3m2 8.25m2 8m2 8.3m2 6m2
60x120 - 14.4m2 15m2 - - 10m2

De bovenstaande tabel is gemaakt op basis van een kantoorruimte met een plafondhoogte van 3 meter. Om exact te berekenen hoeveel panelen u nodig heeft per vierkante meter, kunt u het volgende doen:

1.Hoeveel vierkante meter (m²) is de ruimte die u wil verlichten?
2.Hoeveel lux is aanbevolen voor uw type ruimte?
3.Vermenigvuldig vervolgens het aantal lux met de totale oppervlakte, dan weet u het aantal lumen dat u nodig heeft.
4.Vervolgens deelt u het aantal lumen dat u nodig heeft door het aantal lumen van een LED lamp. Dan weet u hoeveel LED lampen u nodig heeft.

Welke IP waardes hebben de LED panelen?

In ons assortiment vindt u voordelige LED panelen met IP-waardes van IP20 en IP44. Een IP20-paneel betekent dat het LED paneel aanraakbestendig is en bestand is tegen stof en voorwerpen groter dan 12 mm. LED panelen met IP20-certificering bieden geen bescherming tegen vloeistoffen of waterstralen. Over het algemeen zijn IP20 LED panelen geschikt voor gebruik binnenshuis. LED panelen met een IP44-certificering zijn spatwaterdicht, wat betekent dat ze in vochtige ruimtes kunnen worden geplaatst, zoals badkamers. Het is echter belangrijk dat er geen direct contact is met water, aangezien de panelen niet volledig waterdicht zijn.

Installatie opties voor led panelen

De energiezuinige LED panelen bieden diverse installatie opties, wat ze veelzijdig maakt voor verschillende toepassingen. Primair zijn ze ontworpen voor integratie in systeemplafonds, waar ze moeiteloos kunnen worden geplaatst. Meestal worden LED panelen in systeemplafonds geplaatst, maar als u geen systeemplafond heeft, is dat geen probleem. Het is mogelijk de panelen te monteren door middel van een opbouwframe of om de panelen op te hangen met behulp van een ophangset

Waar op letten bij het uitkiezen van een LED paneel?

Bij de aanschaf van een led paneel zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Zo moet u het juiste formaat paneel bepalen maar ook de juiste hoeveel LED panelen. Zorg ervoor dat u niet teveel, maar ook niet te weinig licht in uw ruimte hebt. Ook moet u nadenken over het aantal Kelvin, dus welke lichtkleur in de desbetreffende ruimte moet komen. Sommige mensen kiezen voor daglicht wit en andere juist voor warm wit licht. Daarnaast is een LED driver van belang bij LED verlichting. Deze zorgt voor de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het lichtsysteem. Bij ons vindt alle standaard maten en de benodigde opbouwmontage.

Waar worden LED panelen toegepast?

LED panelen kunnen op veel locaties worden toegepast, zoals in lokalen op scholen, vergaderruimtes of kantoorruimtes. Of je nu kiest voor TL armaturen voor het systeemplafond of toch voor panelen, de vele voordelen zijn eindeloos. Ook LED kantoorverlichting wordt veelvuldig gebruikt. Hier wordt vooral gebruik gemaakt van panelen en steeds minder van traditionele TL armaturen. Ook kleine ronde led panelen worden hier veel gebruikt.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!