Menu
EUR

LED Paneel 30x120 CM

LED paneel 30x120 cm biedt een efficiënte en gelijkmatige verlichting, ideaal voor kantoren en werkplekken. Maak een groene keuze zonder in te leveren op kwaliteit!

De voordelen van 30x120 cm LED panelen

Met afmetingen van 30x120 cm is dit LED paneel groter dan standaardformaten zoals 30x30 cm of 30x60 cm. Dankzij de langwerpige vorm biedt het paneel een unieke lichtspreiding, ideaal voor toepassingen in kantoren, klaslokalen en winkelomgevingen. Met een indrukwekkende levensduur van ongeveer 50.000 branduren minimaliseert het LED paneel 120x30 frequente vervangingen. Ook profiteert u van een ruime 5-jarige garantie op onze LED panelen van 30x120 cm.

We hebben een uitgebreid assortiment van 30x120 cm LED panelen, elk met hun eigen unieke kenmerken. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we de belangrijkste punten hieronder opgesomd:

kleurtemperatuur LED panelen 30x120

Onze 30x120 LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen uitgedrukt in Kelvin (K): 3000K, 4000K, 6000K en RGB+CCT. Hieronder vind je een beschrijving van elke kleurtemperatuur en waar deze het meest geschikt voor is:

Lichtopbrengst

De lichtopbrengst van een LED paneel wordt gemeten in lumen (lm). Een hoge lichtopbrengst resulteert in meer helderheid, wat vaak betekent dat u minder panelen nodig heeft. Zelfs met een hogere lichtopbrengst heeft een LED paneel 30x120 een laag energieverbruik. We hebben verschillende opties beschikbaar voor LED panelen 30x120, met lichtopbrengsten variërend van 3300 tot 4320 lumen.

LED paneel 30x120 UGR19

Bij het selecteren van een LED paneel is het belangrijk om zorgvuldig te letten op de UGR-waarde (Unified Glare Rating), die de mate van verblinding door verlichting aangeeft. Lagere UGR-waarden zorgen voor minder verblindend licht. In omgevingen waar visueel comfort cruciaal is, zoals scholen en kantoren, wordt een UGR-waarde onder 19 aanbevolen voor een prettige werkomgeving zonder storende verblinding.

Dimbare LED panelen 

De meeste 30x120 LED panelen in ons assortiment zijn dimbaar. Alleen de de back-lit panelen in ons assortiment zijn niet dimbaar. Voor het dimmen van een LED paneel is een dimbare driver nodig. Standaard worden onze panelen geleverd met een normale driver. Als u de panelen wilt dimmen, kiest u bij het bestellen voor de optie 'dimbare driver'. Door een LED paneel dimbaar te maken kunt u makkelijk het licht aanpassen voor een aangename sfeer.

Flikkervrij LED panelen 30x120 

Al onze LED panelen zijn gegarandeerd flikkervrij, inclusief ons LED paneel 30x120. Geniet van een consistent licht zonder onderbrekingen, wat oogvermoeidheid en hoofdpijn voorkomt. Dit maakt ze perfect voor kantoren, scholen en andere ruimtes waar comfort en welzijn essentieel zijn. 

Opbouw LED panelen 120x30 cm

Normaal gesproken worden LED panelen ingebouwd in een systeemplafond. Wanneer u geen systeemplafond heeft zijn er andere opties. Het 30x120 cm paneel kan op drie verschillende manieren worden geïnstalleerd, elk passend bij de afmetingen en eigenschappen van het paneel: 

  1. Systeemplafond: Het LED paneel kan naadloos worden geïntegreerd in een systeemplafond van dezelfde afmetingen.
  2. Opbouw: Met behulp van een opbouwframes kan het LED paneel eenvoudig op een vlak oppervlak worden gemonteerd, zoals een plafond of een muur, waardoor het perfect aansluit bij de 30x120 cm afmetingen.
  3. Pendel: Met een pendelkit en kabels kan het LED paneel aan het plafond worden opgehangen, waardoor je de flexibiliteit hebt om de ideale hoogte te bepalen en een optimale pasvorm kan creëren voor het 30x120 cm paneel.

Veel gestelde vragen LED paneel 30x120 cm  

Hoeveel 30x120 cm LED panelen heb ik nodig voor mijn ruimte?

Het aantal benodigde 30x120 cm LED paneel voor een ruimte hangt af van factoren zoals ruimtegrootte, ruimtetype en lichtopbrengst.  

Voorbeeld:
Voor een kantoorruimte van 30 m² wil iemand graag een 30x120 led paneel gebruiken met een lumen van 3960. Doorgaans wordt voor kantoorruimtes een lichtniveau van 500 lux per m² aanbevolen. Om de benodigde lumen te berekenen, vermenigvuldig je de oppervlakte van het kantoor (30 m²) met de aanbevolen lumenwaarde voor kantoren (500 lux), wat uitkomt op 15.000 lumen als totaal benodigde hoeveelheid voor de kantoorruimte. Vervolgens deel je het totale aantal lumen dat je nodig hebt voor de kantoorruimte door het aantal lumen van een 30x120 cm led paneel om het aantal panelen te bepalen, wat uitkomt op 4.

Hoeveel kan ik besparen met een LED paneel van 30x120 cm? 

Met een LED paneel van 30x120 cm heeft een aanzienlijk lage energieverbruik vergeleken met TL-armaturen. Dankzij de energie-efficiënte LED technologie verbruiken onze panelen veel minder energie dan traditionele verlichting. 

Voorbeeld:
Stel je gebruikt nu TL-verlichting van 400 watt, maar door over te stappen op LED panelen met dezelfde lichtopbrengst en 50% energiebesparing, verbruik je slechts 200 watt. Dit leidt tot een jaarlijkse besparing van 730 kWh, oftewel €335,80 bij een stroomprijs van €0,46 per kWh. Naast financiële voordelen draag je bij aan duurzaamheid en een kleinere ecologische voetafdruk.

Hulp nodig bij het kopen van een LED paneel 120x30? 

Wij assisteren u graag verder! Heeft u behoefte aan hulp bij het maken van de juiste keuze of wenst u persoonlijk advies? Onze klantenservicemedewerkers staan voor u klaar! U kunt gerust contact met ons opnemen.


LED panelen kleuren demonstratie:


 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!