Menu
EUR

LED Strips

Ledgroothandel biedt een ruim assortiment aan LED accessoires en LED strips met keuze uit diverse lichtkleuren en maten. De strips kunnen op veel verschillende manieren worden toegepast.

Op zoek naar LED verlichting strips met een goede prijs kwaliteitsverhouding? Dan ben je bij Ledgroothandel aan het juiste adres. Ledgroothandel biedt een ruim assortiment aan LED accessoires en LED strips met keuze uit diverse lichtkleuren en maten. De strips kunnen op veel verschillende manieren worden toegepast, bijvoorbeeld achter een tv, onder een bank of langs het plafond. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over hoe LED strips geïnstalleerd kunnen worden.

Wat is een LED strip?

Een LED strip is een flexibel snoer en wordt daarom ook wel een LED lichtslang genoemd. Op het snoer zitten meerdere LED lampjes gesoldeerd. We verkopen verschillende strips met 60, 84 of 120 LED’s per meter. Hoe meer LED’s, hoe feller het licht. Door middel van een dimmer is het mogelijk om de LED strips verlichting te dimmen. De meeste LED strips zijn voorzien van een plakstrip aan de achterzijde en daardoor gemakkelijk te installeren. Een ledstrip heeft vele toepassingsmogelijkheden en is eenvoudig in te korten of te verlengen. Het geeft een zeer modern lichteffect aan de desbetreffende ruimte.

 

Wat zijn de voordelen van LED strips?

LED strips hebben veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je LED licht strips volledig naar eigen wens kunt maken. Je kunt LED strips op maat knippen zodat de strips op iedere plek toepasbaar zijn. Door middel van een plakrand zijn LED strips gemakkelijk op te hangen. Door de veelzijdigheid en flexibiliteit kunnen LED strips gemakkelijk buigen in iedere gewenste installatie. Daarnaast zijn LED strips ook duurzaam. Een LED strip is een energiezuinige verlichting waarmee iedere ruimte in je huis effectief belichten kan worden. Naast binnenverlichting kunnen LED strips ook worden gebruikt als LED buitenverlichting. Gebruik hiervoor de waterdichte IP67 LED strips.

 

LED strips soorten

Ledgroothandel biedt verschillende soorten LED licht strips aan, zoals RGB LED strips, RGBW LED strips, RGB+CCT LED strips en witte LED strips in verschillende lichtkleuren

LED strips 12v of 24v

Onze LED strips 12v werken op lage spanning. Dit zijn vaak korte LED strips, met een maximale lengte van 10 meter. Deze strips kun je gebruiken in bijvoorbeeld een caravan, camper, auto of boot. Wij raden 24v aan als je kiest voor een langere strip met meerdere LED's per meter. 

RGB LED Strip

RGB staat voor rood, groen, blauw. Met deze 3 kleuren kunnen alle mogelijke kleuren worden gevormd. Naast RGB LED strips bieden we RGBW en RGBWW (RGB + CCT) strips aan. Met een RGBW strip kunnen alle kleuren worden gevormd plus warm wit licht. Een RGBWW LED strip heeft nog meer mogelijkheden. Deze strip kan alle kleuren vormen en alle kleurtemperaturen van wit licht. 

Witte LED Strip

Naast gekleurde LED strips bieden wij ook witte LED strips aan. Deze strips bestaan in 3 verschillende lichtkleuren, namelijk warm wit licht, helder wit licht en koud wit licht. Verschillende kleuren wit licht worden uitgedrukt in de waarde Kelvin (K). 

In deze blog over kleurtemperaturen vind je meer informatie over de verschillende lichtkleuren. Ook vind je informatie over welke kleurtemperaturen geschikt zijn voor verschillende ruimtes. 

LED strips in 5 meter en 50 meter

LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo zijn er LED strips met een lengte van 5 meter maar ook LED strips met een lengte van 50 meter. Wil je liever een LED strip van 10 meter? Losse 5 meter LED strips kun je gemakkelijk met elkaar vinden om de strip te verlengen tot 10 meter of meer!
 

Toepassing led light strips

De toepassingsmogelijkheden van de flexibele LED licht strips zijn erg groot. Ze kunnen als sfeerverlichting worden gebruikt, maar ook als hoofdverlichting. Zo is het mogelijk om de LED light strips te gebruiken in verschillende ruimtes, zoals de badkamer, keuken of woonkamer. Ook worden LED strips vaak gebruikt als LED verlichting voor horeca in bijvoorbeeld hotels, restaurants en cafés. Wil je de LED strip gebruiken als sfeerverlichting op vakantie? Ook dit is mogelijk. Je kunt onze LED strips eenvoudig aansluiten op de accu van jouw caravan, camper of boot.

Vaak zie je LED strips in een gleuf van het plafond, in kasten of onder banken, maar het is ook mogelijk om de ledstrip in het zicht te plaatsen. Wanneer je dit gaat doen raden wij aan gebruik te maken van een LED strip profiel. Op deze manier is de strip iets minder fel en zijn de individuele LED’s op de strip minder goed zichtbaar.

LED strips tv 

Een LED verlichting strip wordt vaak buiten het zicht geplaatst zoals achter de tv. LED strips achter een tv creëren sfeer waarbij het lijkt alsof kleuren van het beeld op de muren spatten. Naast dat LED strips sfeer geven achter een tv is het ook nog eens beter voor je ogen. Door LED strips achter je TV te plaatsen maak je de overgang subtieler van een donkere ruimte en muur naar een fel scherm. 

Kun je LED strips dimmen?

Ja, het is mogelijk om een LED strip te dimmen. In plaats van het verlagen van de voedingsspanning dient er een LED dimmer of controller tussen de LED-strip en de voeding te worden geplaatst. Hiermee is het mogelijk om een LED-strip te dimmen.  

Hoeveel branduren heeft een LED strip?

In tegenstelling tot gewone verlichting met 1.000 branduren hebben LED-strips een veel langere levensduur van 50.000 branduren. LED strips gaan zeker 50x langer mee dan gewone verlichting. Daarnaast hebben LED strips ook nog eens een langere levensduur dan de andere LED lampen. Zo hebben LED strips 50.000 branduren en de gemiddelde LED lamp 35.000 branduren.

Wat heb ik nodig bij het installeren van een LED strip?

Voor het installeren van de LED strip heb je een aantal verschillende onderdelen nodig. LED strips (12V en 24V) moeten worden aangesloten op een voedingsadapter. Het is belangrijk dat deze adapter hetzelfde voltage heeft als de strip. Voor een witte strip is dit voldoende. Heb je een LED strip die gedimd moet worden? Dan heb je een controller en een dimmer nodig. De controller staat in verbinding met de afstandsbediening. Onze bedieningsmogelijkheden hebben een radiografisch bereik van 25 meter. Hierdoor kun je de controller uit het zicht halen. Je kunt kiezen uit verschillende bedieningsmogelijkheden om je LED strips te bedienen. Op de productpagina kun je altijd zien welke LED strips set je nodig hebt bij de desbetreffende strip. 
 

LED strip met afstandsbediening

Een LED strip kan worden bediend met een afstandsbediening. Voor een witte LED strip is het dan mogelijk om de strip aan/uit te schakelen en te dimmen. Voor de gekleurde strips kan ook de kleur licht ingesteld worden. Daarnaast is het mogelijk om verschillende licht programma's in te stellen. De afstandsbediening kun je los bij de strip bestellen. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een wandbediening of bediening via jouw telefoon met behulp van een wifi-module. Bekijk het gehele assortiment van afstandsbedieningen voor LED strips bij de LED strip accessoires


Waterdichte LED Strip / Ledstrip buiten

Sommige LED strips die wij aanbieden zijn waterbestendig of waterdicht. Dit wordt aangegeven met een IP waarde. Wanneer een strip een waarde heeft van IP65 is deze waterbestendig. Deze ledstrips kunnen buiten worden gebruikt. Een waarde van IP68 betekent dat de strip waterdicht is, en dus ook onder water (in bijvoorbeeld een vijver of aquarium) gebruikt kan worden. Wil je meer informatie over IP waardes? In deze blog lees je wat de IP waardes betekenen

Hoe kun je een LED strip inkorten?

Een LED strip kun je geheel op maat maken. Op elke LED strip staat een stippel lijn op afgebeeld waar je de strip op ieder gewenste afmeting kan afknippen. Zo kan je de LED strip verlichting geheel naar eigen wens aanpassen en op iedere gewenste plek bevestigen. 

Hoe verleng je een LED strip?

Wil je een LED strip verlengen? Dit kan heel gemakkelijk door middel van een koppelstuk / kliksysteem. Dit kliksysteem is verkrijgbaar in verschillende soorten. Ook kun je een LED strip verlengen door dezelfde soort LED strip eraan vast te solderen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je een LED strip verlengt de sterkte van het licht wat zal afnemen door de beperkte stroom die door de LED strip loopt.

Installatie LED verlichting strip

De eerste stap is dat je moet weten hoe lang jouw LED strip precies moet zijn. Zijn de afmetingen niet helemaal naar wens? Dan is het mogelijk om de LED strip te knippen. De strip is voorzien van koperen knip markeringen. Op deze markeringen kan de strip worden geknipt. Let wel op dat wanneer je een waterdichte LED strip knipt, deze niet meer waterdicht zal zijn. 

LED strips kopen bij Ledgroothandel

Bij Ledgroothandel hebben we een ruim aanbod aan LED strips in verschillende lichtkleuren en maten. Deze flexibele LED strips zijn overal toepasbaar en kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt. Met keuze uit gekleurd licht, warm licht of koud licht. Ook kun je kiezen voor een RGB+CCT LED strip die zowel gekleurd licht als 3 verschillende tinten wit licht geeft. 

Let op: wanneer je de LED strip op maat knipt, vervalt de garantie

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!