Menu
EUR

LED Verlichting

Al onze lampen zijn verkrijgbaar in de lichtkleuren Warm Wit (2800K - 3000K), Helder Wit (4000K - 4500K) en Koud Wit (6000K - 6500K). Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende gekleurde LED verlichting. Hieronder vind je een overzicht van onze product

Hier vind je ons brede assortiment LED Verlichting van hoge kwaliteit tegen lage prijzen. 

Al onze lampen zijn verkrijgbaar in de lichtkleuren Warm Wit (2800K - 3000K), Helder Wit (4000K - 4500K) en Koud Wit (6000K - 6500K). Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende gekleurde LED verlichting. Hieronder vind je een overzicht van onze productcategorieën:

LED verlichting

LED verlichting is duurzaam, bespaart energie en is voor zakelijke en particulier gebruik geschikt om in allerlei ruimtes toe te passen. In ons assortiment is alles op het gebied van LED verlichting beschikbaar, van LED spots tot wandlampen en van LED buitenverlichting tot LED accessoires.
 

Wat is LED verlichting?

Light Emitting Diode is de volledige naam van LED verlichting, waarbij de diode een component vormt waar elektriciteit doorheen gaat om vervolgens energie in licht om te zetten.

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

LED verlichting kent een lange levensduur, is duurzaam, verbruikt minder energie en is in allerlei kleuren verkrijgbaar, zoals in lichtkleur 4.000K. Bovendien worden de lampen maar beperkt warm.
 

Met LED verlichting bespaar je energie

LED licht verbruikt wel 80 tot 90% minder energie dan traditionele gloeilampen of halogeenlampen. Dat levert dus een forse besparing op de energierekening als je overstapt op LED verlichting.

LED verlichting is een duurzame keuze

LED verlichting is een duurzame keuze omdat er sprake is van minder belasting van het milieu. De duurzaamheid uit zich onder meer in het beperkte energieverbruik, maar ook in de lange levensduur. Er worden bij de productie van LED licht bovendien minder materialen gebruikt die belastend zijn voor het milieu.

LED verlichting gaat lang mee

Een van de vele voordelen is dat LED verlichting lang meegaat. Zo kan een LED lamp wel 15.000 tot 50.000 branduren hebben, waar een traditionele gloeilamp al na 1.000 branduren aan vervanging toe is. Je hebt er dan ook jarenlang geen omkijken naar.

 

LED verlichting wordt niet warm

LED verlichting is een van de lichtsoorten waar je de handen niet aan brandt als een LED lamp aan is. De warmte is bij LED licht maar heel beperkt. Dat voorkomt overigens dat er op het plafond boven de lamp donkere plekken ontstaan, zoals dat nog wel eens te zien is bij het gebruik van gloeilampen.
 

De verschillende soorten LED verlichting

Er zijn allerlei soorten LED verlichting verkrijgbaar in ons assortiment. Zo is er voor elk project geschikt LED licht beschikbaar in allerlei lichtkleuren, zoals onder meer in RGB LED licht. Kies bijvoorbeeld voor inbouwspots, breng sfeer aan met LED strips of maak gebruik van een LED paneel dat uit meerdere LEDS bestaat en een armatuur vormt.
 

Welke lichtkleuren LED verlichting zijn er?

LED verlichting voorziet technisch gezien in de mogelijkheid om elke kleur licht voort te brengen. RGB LED staat overigens voor Rood, Groen en Blauw en bij RGBW LED verlichting is wit toegevoegd. Naast deze kleurtinten zijn er diverse witlicht kleuren, zoals warm wit licht, helder wit licht en koud wit licht.
 

LED verlichting voor ieder project

LED verlichting is voor ieder project geschikt en toe te passen in alle ruimtes in woningen, variërend van de woonkamer tot de keuken, maar ook op zakelijk gebied. Bijvoorbeeld als duurzame lichtbron in kantoren en winkels.
 

Kun je LED verlichting dimmen?

LED verlichting is te dimmen indien het bij het betreffende LED licht ‘Dimbaar’ staat vermeld. Je hebt dan bijvoorbeeld een dimmer driver nodig om de lichtintensiteit aan te passen.
 

Hoe kies ik de juiste LED verlichting?

Het is belangrijk om rekening te houden met de ruimte net als met de toepassing. Wil je bijvoorbeeld werklicht of sfeerverlichting realiseren? Wil je LED inbouwspots of kies je voor LED spots die aan de muur of het plafond te bevestigen zijn?
 

De ruimte van de te plaatsen LED verlichting

De ruimte van de te plaatsen LED verlichting bepaalt welke uitvoering geschikt is. In de eetkamer is het bijvoorbeeld met LED licht boven de eettafel ideaal om een lamp te nemen die te dimmen is. Zo is de ruimte sfeervol te verlichten tijdens het eten en is de lichtintensiteit te vergroten als je de eettafel gebruikt om een puzzel te leggen.
 

De fitting van LED verlichting

Bij het kopen van LED licht is het belangrijk om op de fitting te letten. GU10 is wat dat betreft een gangbare maatvoering, maar er zijn ook andere fittingen in ons assortiment verkrijgbaar.
 

De kleurtemperatuur van de LED verlichting

De kleurtemperatuur geeft aan welke kleur licht de lamp uitstraalt en wordt in ‘Kelvin’ uitgedrukt. Hoe lager het aantal Kelvin des te warmer de lichtuitstraling is.
 

De wattage (lichtopbrengst) van de LED verlichting

Wattage is vooral bekend van de gloeilamp, maar ook bij LED licht staat deze eenheid erbij vermeld. Het verschil is dat het aantal wattages veel lager is bij LED en niet meer te vergelijken is met die van een gloeilamp. Het aantal lumen is bij de keuze voor LED verlichting leidend, want dat geeft de lichtopbrengst weer.
 

LED verlichting kopen bij Ledgroothandel

LED verlichting kopen bij Ledgroothandel gaat gemakkelijk en snel, waarbij je verzekerd bent van de laagste prijs en de hoogste kwaliteit. Bovendien voorzien wij in een snelle levering en bieden wij je verschillende betaalmethoden. Ook achteraf betalen is bij ons een optie.
 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!