Menu
EUR

LED Strips RGB

Gekleurde RGB LED strips zijn snoeren die zeer flexibel en functioneel zijn. De gekleurde RGB LED Strips bevatten 60 of 84 krachtige RGB LEDs per meter die zijn gesoldeerd op het snoer. Je kunt de LED Strips voor verschillende doeleinden gebruiken en het creëert een leuk effect. Onze krachtige LED Strips hebben een hoog lichtrendement terwijl het stroomverbruik van deze LED's slechts 14,4 Watt per meter is. De RGBW LED Strip bevat zowel RGB als Warm Witte LED's, RGB+CCT bevat zowel RGB als alle temperaturen wit. 

Waar kun je RGB color LED strips voor gebruiken?

RGB LED strips zijn geschikt voor meerdere doeleinden. Je kunt deze voor heel veel plekken in huis, maar ook buitenshuis gebruiken. Veel van de RGB ledstrips hebben een IP waarde van 68. Dit betekent dat de RGB color ledstrips waterdicht zijn en zelfs onderwater kunnen worden toegepast in bijvoorbeeld zwembaden, vijvers en fonteinen. Met RGB LED strips kun je een mooie egale verspreiding van licht maken. Aangezien het dunne lange strips zijn wordt het licht gelijkmatig over een te wensen oppervlakte verdeeld en krijg je geen schaduw. 

RGB LED strips voor koofverlichting

Zo kunnen RGB LED strips goed gebruikt worden als koofverlichting. Wanneer je in een ruimte een koof hebt is dit een perfecte plek om RGB LED strips in te verwerken. Door de LED strips in de koof te plaatsen werk je alles mooi weg en krijg je een sfeervol effect. 

RGB LED strips voor spiegelverlichting

Ben je op zoek naar spiegel verlichting? RGB LED strips worden hier vaak voor gebruikt. Wanneer je de RGB LED strips achter een spiegel plaatst krijg je prachtig licht. Doordat LED strips achter de spiegel worden geplaatst schijnt het licht achter de spiegel opzij op de muren. Dit geeft een sfeervol effect. Het fijne van het plaatsen van RGB LED strips achter een spiegel is dat de strips mooi zijn weggewerkt en bovendien wordt er mooi egaal licht gecreëerd zonder vervelende schaduwen. Zo zie je er altijd op jouw mooist uit wanneer je in de spiegel kijkt! Liever een andere kleur? Dan is dat gemakkelijk in te stellen met de RGB LED strips.

RGB LED strips voor kastverlichting

Daarnaast zijn RGB LED strips ook perfect voor het verlichten van de kast. Het is functioneel en tegelijkertijd ook sfeervol. RGB LED strips kunnen op de randen van planken in een kast worden geplakt zodat je altijd goed kunt zien wat er precies in jouw kast ligt of hangt. 


Gekleurde buitenverlichting met LED strips

Veel van onze RGB LED strips zijn waterdicht en daardoor bijvoorbeeld ideaal te gebruiken in de tuin. Door deze RGB LED strips in bijvoorbeeld een zwembad of onder de rand bij het water te gebruiken kan er een uniek en sfeervol effect worden gecreëerd.
 

Wat zijn de voordelen van gekleurde LED strips?

Waarom kiezen voor gekleurde ledstrips? Allereerst zijn RGB led strips energie zuinig. LED verbruikt 85% minder stroom van de halogeenlampen. Wanneer je voor ledstrips gaat ben je milieubewust bezig en het is ook nog eens goed voor de portemonnee! 

In vergelijking met de gewone ledstrips hebben de RGB led strips een RGB-functie waarbij alle kleuren gemakkelijk kunnen worden ingesteld. Zo kun je bij elke ruimte een passende kleur instellen. Het zorgt voor een mooie decoratieve verlichting en het kan op veel plekken zowel binnen als buitenshuis worden gebruikt. 

De meeste RGB led strips hebben een hoge IP-waarde van 65. Wanneer een ledstrip een minimale waarde van IP65 heeft is de RGB verlichting waterdicht en kan het op plekken worden geplaatst waar direct contact is met water. 

Bovendien zijn RGB led strips lang en dun en kunnen daardoor mooi weg worden gewerkt. Wanneer je de gekleurde LED strip te kort of te lang vindt kun je de RGB led strip gemakkelijk inkorten of juist verlengen.
 

RGB LED strip met controller

LED strips kunnen worden bediend met een afstandsbediening. Op deze manier kun je de RGB led strip gemakkelijk van een afstand bedienen en hoef je niet ergens heen te lopen om de lamp aan te zetten. Ideaal wanneer je gekleurde led strips gebruikt in de tuin en vanaf binnen deze verlichting aan wilt zetten. Zo kun je altijd op afstand blijven genieten van jouw gekleurde buitenverlichting. 

Om de RGB led strips te kunnen bedienen heb je een controller nodig. Deze RGB led strips worden niet standaard geleverd met controller en een afstandsbediening. Deze onderdelen kun je zelf erbij aanschaffen. Wanneer je zelf al een controller hebt kun je nog meer ledstrips die in één groep zitten bedienen met één controller. 
 

Wat heb je nodig om een RGB LED strip te kunnen gebruiken?

Om een RGB led strip te kunnen gebruiken en te bedienen heb je een aantal producten nodig. Deze worden niet standaard meegeleverd met de RGB led strips, maar deze kun je gemakkelijk bij ons erbij bestellen. Bij Ledpaneelgroothandel geven wij bij elke RGB led strip aan welke producten precies bij de gekleurde led strip passen. Wanneer je de ledstrip die je al hebt wilt gaan verlengen heb je deze extra producten niet nodig.

RGB LED strip controller

Allereerst heb je een controller nodig waarmee de gekleurde led strip kan worden bediend. De controller is geschikt om meerdere ledstrips op een groep mee te bedienen. Wanneer je aparte ruimtes afzonderlijk wilt gaan bedienen heb je voor iedere ruimte een aparte controller nodig. 

RGB color picker

Verder heb je een afstandsbediening nodig om deze gekleurde ledstrips op de controller te bedienen. Met een RGB color picker kun je de ledstrips aan en uit zetten, een sfeervolle kleur uitkiezen voor die ruimte en het licht dimmen. Een bijkomend voordeel van het systeem is dat bij het bedienen van het licht de afstandsbediening niet gericht hoeft te worden op de controller aangezien het een radiografische controller is. Op deze manier kun je de controller mooi weg werken op een plek waar je het niet kunt zien liggen.

RGB LED voedingsadapter

Tot slot heb je om de RGB ledstrips te kunnen gebruiken een voedingsadapter nodig. De RGB ledstrips die wij verkopen werken op 12V en op 24V. Aangezien ons stopcontact stroom 230V is moet de stroom worden omgezet naar een lager Voltage. Hiervoor heb je een voedingsadapter nodig. Voedingsadapters verkopen wij ook met een hoge IP-waarde waardoor deze waterdicht zijn. 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!