Menu
EUR

LED Dimmers en Bediening

LED dimmers en bediening

LED dimmers voorzien je qua bediening in optimaal gemak om licht te dimmen of de lamp in een andere kleur te laten schijnen. Bijvoorbeeld door een LED dimmer met wandbediening te gebruiken. Afstandsbedieningen maken het wat dat betreft mogelijk om zonder op te hoeven staan het licht van afstand te dimmen. Zo zijn er ook opties voor bediening via je smartphone of ander mobiel wifi toestel. Wij bieden je naast uitgebreide informatie een groot assortiment met dimmers en bediening om altijd de juiste LED dimmer te kiezen. 

LED-afstandsbedieningen en wandbedieningen

Afstandsbedieningen kunnen worden gebruikt om LED verlichting op afstand te besturen. Het is dan niet meer nodig om een (draai)knop in de muur te installeren. Voor het gebruik van de LED afstandsbedieningen dient een LED Controller geïnstalleerd te worden op de LED verlichting die aangestuurd moeten worden. Vervolgens kunnen alle aangesloten lampen worden bestuurd door 1 afstandsbediening. De lampen kunnen vervolgens onderverdeeld worden in 4 of 8 groepen die los van elkaar bestuurd worden. Dit hangt af van welke afstandsbediening je kiest. Zo kunnen bijvoorbeeld groepen worden gemaakt voor verschillende ruimtes en kamers. 

LED verlichting bedienen met smartphones en mobiele apparaten

Door te kiezen voor onze Wifi box is het mogelijk om de lampen te bedienen via jouw smartphone en andere mobiele apparaten die verbonden zijn met het Wifi netwerk. Hiervoor kun je de app installeren die staat vermeld bij de Wifi box. Hiervoor dient de LED verlichting die je wil bedienen wel te zijn aangesloten op een LED controller. Het is zelfs mogelijk om de LED verlichting aan te sluiten aan jouw home assistent via onze Wifi box.  

Wat is de functie van een dimmer?

De functie van een dimmer bestaat uit het aanpassen van de sterkte van licht. Zo biedt een LED dimmer inbouw bijvoorbeeld de mogelijkheid om de lichtintensiteit van de verlichting in te stellen. Op deze wijze is er sfeerverlichting te realiseren, maar voorzet een dimmer tevens in de optie om de lichtintensiteit te versterken. 

Wat heb je nodig voor een dimmer?

Het is om LED verlichting te dimmen nodig over een LED lamp te beschikken net als over een dimmer, die uit verschillende draden bestaat. De stroomdraad is bruin (fasedraad) en de schakeldraad is zwart. Deze draden dien je vast te zetten en dat kan bijvoorbeeld met klemmetjes, maar er zijn ook uitvoeringen met schroefjes. Verder is er een draaiknop en afdekplaat nodig. 

Kun je een LED lamp dimmen?

Bij LED verlichting is het zo dat de toegepaste elektronica bepaalt of de lamp te dimmen is of niet. Een zogenoemde fase-afsnijding dimmer is wat dat betreft ideaal, want daarmee is er sprake van een 100% dimbereik. Dat betekent dat de lamp is uit te dimmen. Een andere optie is fase-aansnijding die wij overigens in combinatie met fase-afsnijding in een universele uitvoering in het assortiment beschikbaar hebben. 

Kan elke dimmer LED lampen dimmen?

Niet elke dimmer is in staat om LED verlichting te dimmen. Bij een conventionele dimmer ontstaan er bij een LED lamp problemen. Dat merk je aan een knipperende, trillende of zoemende verlichting en dit kan schade veroorzaken. Er zijn daarom speciale LED dimmers beschikbaar. 

Kan je met een LED dimmer ook halogeen dimmen?

Er zijn inderdaad mogelijkheden om met een LED dimmer een halogeen lamp te dimmen. Zo hebben wij eveneens LED dimmers in ons aanbod beschikbaar die zowel geschikt zijn om halogeen lampen als gloeilampen te dimmen.  

De verschillende soorten LED dimmers

Er zijn diverse soorten LED dimmers te onderscheiden en het is natuurlijk belangrijk om de juiste keuze te maken. Bijvoorbeeld voor een LED dimmer inbouw of door rekening te houden met de positie van de lamp. Zo is het ook mogelijk om een led snoer dimmer te gebruiken voor bijvoorbeeld een wandlamp of tafellamp. 

Welke dimmer voor spotjes?

Spotjes zijn weggewerkt in het plafond of in de muur en daar sluiten LED dimmer inbouw uiteraard perfect op aan. Let op de toe te passen dimtechniek en kies bij twijfel voor een universeel exemplaar. 

Hoeveel LED spots kun je op 1 dimmer aansluiten?

Er zijn meerdere spots aan te sluiten op een enkele dimmer. Wil je bijvoorbeeld zestien spots aansluiten dan is het wel belangrijk om voor een sterkere dimmer te kiezen dan wanneer je zes spots op de dimmer wilt aansluiten. Wij raden in verband met een optimale lichtreductie af om meer dan zestien spots op een dimmer aan te sluiten. 

Welke LED dimmer heb ik nodig?

Welke LED dimmer je nodig hebt, is afhankelijk van de benodigde dimtechniek. Bij dimbare LED lampen staat vermeld op welke techniek deze werken. Bijvoorbeeld fase-afsnijding of fase-aansnijding. Is de techniek niet bekend? Kies in dat geval voor een universele LED dimmer die voor beide dimtechnieken geschikt is. 

Kan ik LED lampen zelf aansluiten op een dimmer?

Een LED dimmer aansluiten is niet moeilijk als je de juiste LED dimmer gebruikt. Sluit het stroom af en haal het afdekraam van de schakelaar eraf. Daarna sluit je de dimmer aan met de bruine en zwarte draad. Het is van het merk dimmer afhankelijk op welke manier je deze vastzet, zoals met klemmetjes of met schroefjes. Daarna plaats je de dimmer met de draden terug in de muur in de inbouwdoos. Schakel vervolgens de stroom in en controleer of de dimmer werkt om daarna het afdekplaatje weer te bevestigen. 

Wat is de oorzaak van flikkerende LED verlichting?

De dimmer is vaak de oorzaak van flikkerende LED verlichting als gevolg van lekspanning. Het spanningsverschil tussen twee stroomleidingen in elkaars buurt, veroorzaakt een flikkering. Een oplossing is hiervoor beschikbaar in de vorm van een dimstabilisator.  

LED dimmer kopen bij Ledgroothandel

Het kopen van LED dimmers bij Ledpaneelgroothandel staat garant voor betaalbare kwaliteit in combinatie met een optimale service. Heb je vragen over het kopen van LED dimmers? Neem dan gerust contact met ons op. 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!