Menu
EUR

Garage verlichting

Parkeerverlichting speelt een cruciale rol in het verlichten van alle paden en hoeken in garages en parkeergarages, waardoor de kans op ongevallen en schade wordt geminimaliseerd.

Wat is garage verlichting?

In garages en parkeergarages is optimale verlichting essentieel om ongevallen en schade te minimaliseren. Slechte verlichting kan leiden tot ongelukken, vandalisme en een onveilig gevoel bij gebruikers. Parkeergarages die 24/7 geopend zijn, verbruiken veel stroom, wat resulteert in hoge elektriciteits- en onderhoudskosten.

LED verlichting is een waardevolle investering voor parkeergarages vanwege de energiebesparing, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. LED lampen verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichtingsopties, wat leidt tot lagere energiekosten. Ze hebben ook een lange levensduur, wat de onderhoudskosten vermindert.

Daarnaast biedt LED verlichting heldere verlichting, wat de zichtbaarheid verbetert en de veiligheid vergroot. Dit type verlichting zorgt ervoor dat alle hoeken en paden goed verlicht zijn, waardoor de kans op ongevallen vermindert en gebruikers zich veiliger voelen. Een goed verlichte parkeergarage verbetert de gebruikservaring, vermindert criminaliteit en verhoogt de terugkeer van klanten. Investeren in LED verlichting leidt niet alleen tot energiebesparing, maar ook tot een veiligere en efficiëntere omgeving.

Normen voor garages en parkeergarages led verlichting

Volgens het bouwbesluit voor parkeergarages zijn er specifieke normen voor verlichting die moeten worden gevolgd. De Europese Unie heeft luxwaarden vastgesteld voor diverse binnenverlichtingsomgevingen en toepassingen. Een belangrijke richtlijn hiervoor is de NEN 12464-1 norm, die de vereisten voor LED verlichting in bedrijfshallen, werkplaatsen en industriële omgevingen beschrijft. Volgens deze norm moet LED verlichting minimaal 100 lux bieden in opslagruimtes en kan dit oplopen tot maximaal 500 lux in laboratoria. Het is essentieel dat de verlichting in garages een hoge lichtopbrengst heeft om aan deze normen te voldoen.

Advies bij het kopen led garageverlichting

 

Aanbevolen lichtkleuren

In de garage is perfecte verlichting essentieel om veiligheid en functionaliteit te waarborgen. Warmer licht creëert een sfeervolle omgeving, maar dat is niet nodig in een garage. Kies daarom voor:

Onze garagelampen met helder of koud wit licht waarborgen de veiligheid in uw garage. Een hoge CRI-waarde zorgt voor een nauwkeurige kleurweergave, terwijl een lage UGR-waarde verblinding vermindert voor een optimale werkervaring.

IP-waardes voor garages en parkeergarages in vochtige ruimtes

Garages en parkeergarages zijn vaak vochtig door slechte isolatie. Indirecte verlichting kan helpen om een aangename helderheid te creëren zonder verblinding. In vochtige ruimtes zoals een wasruimte of garage is het essentieel om vochtbestendige verlichting te gebruiken. LED verlichting met water- of stofdichte functie voorkomen vochtschade en bieden betrouwbare prestaties. Voor voldoende bescherming tegen vocht en stof raden we een minimale IP44-waarde aan. Deze verlichting houdt door de stofdichtheid spinnen en ongedierte buiten de armaturen. Daarnaast maken de gladde oppervlakken het onderhoud en schoonmaken eenvoudig. Voor nog betere bescherming kunt u kiezen voor een IP65-waarde, die volledige waterdichtheid garandeert en bestand is tegen waterstralen uit elke richting.

Slagvastheid voor parkeerverlichting

Onze slagvaste TL-armaturen hebben een hoge IK-waarde (IK08), waardoor ze vandalismebestendig zijn en schokken van 5 joule kunnen weerstaan. Deze lampen kunnen tegen een stootje, mocht u per ongeluk met gereedschap of andere objecten tegen de lamp aanstoten.

Welke LED producten zijn geschikt voor garages en parkeergarages?

Bij het kiezen van LED verlichting voor parkeergarages zijn er verschillende soorten producten die uitermate geschikt zijn om te voldoen aan de eisen van deze omgeving. Een garage lamp kan zowel LED garage verlichting als traditionele opties omvatten, waarbij LED verlichting vaak de voorkeur heeft vanwege de efficiëntie en helderheid:

  1. LED TL buizen: LED TL buizen zijn energie efficiënt en besparen op energiekosten en onderhoud. Ons assortiment bevat 4000K en 6000K TL buizen, ideaal voor parkeergarages. De 4000K buizen leveren helder, neutraal wit licht voor veiligheid, terwijl de 6000K buizen koel wit licht geven voor maximale helderheid in de garages.

  2. LED panelen: Of het nu gaat om een kleine garage aan huis of een grote werkplaats, het is belangrijk dat de juiste verlichting wordt toegepast. Fijn werklicht voorkomt niet alleen vermoeidheid, maar verbetert ook de efficiëntie. Hierbij houden we rekening met de UGR-waarde om lichthinder te voorkomen en zorgen we met de juiste lumen output voor voldoende licht. LED strips kunnen ook worden gebruikt voor extra verlichting op werkoppervlakken of als mobiele verlichtingsoptie.

  3. LED breedstralers: Voor extra veiligheid in specifieke gebieden kunnen LED breedstralers worden gebruikt. Ze geven intens licht en zijn geschikt voor donkere hoeken en in- en uitgangen. In ons assortiment hebben we verschillende breedstralers met helder/koud licht van 4000K en 6000K, IP65-bescherming en opties met bewegingssensoren.

  4. LED batten: LED batten zijn een uitstekende keuze voor garages vanwege hun kleine formaat, energie-efficiëntie en geschiktheid als vervanging voor traditionele TL-verlichting. Ze zijn ideaal voor werkbanken, mobiele verlichting en vochtige omgevingen.

  5. Noodverlichting: LED noodverlichting is cruciaal voor de veiligheid, omdat ze ervoor zorgt dat uitgangen en belangrijke routes zichtbaar blijven tijdens stroomuitval. Bij onze LED groothandel vindt u diverse soorten noodverlichting die draaibaar zijn en een IP65-classificatie hebben, wat betekent dat ze water- en stofdicht zijn.

LED garage verlichting kopen bij LED groothandel

Voor iedereen die klaar is om over te stappen op energiezuinige en duurzame verlichting voor de garage, is LED groothandel de ideale bestemming. Het uitgebreide assortiment aan hoogwaardige LED panelen biedt een breed scala aan opties en scherpe prijzen. Een team van deskundigen staat klaar om u te helpen bij het maken van de beste keuze. Goede verlichting kan een groot verschil maken in uw dagelijks leven, en dat is waar LED groothandel in gelooft.

Naast het speciale assortiment voor LED verlichting in garages, is er ook een breed aanbod voor horeca, kantoren en vele andere specifieke toepassingen. Bezoek onze zakelijke LED pagina om de perfecte LED verlichting te vinden die past bij uw bedrijfsruimte.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!