Menu
EUR

LED Noodverlichting

LED Noodverlichting is onmisbaar in elk gebouw. Gebruik deze LED verlichting in kantoorgebouwen, scholen, horeca en winkelcentra. Hier vind je ons nieuwe assortiment aan LED noodverlichting van hoge kwaliteit tegen lage prijzen. 

LED noodverlichting

LED Noodverlichting is een cruciaal onderdeel van jouw pand. Het is volgens de ARBO wetgeving voor gebouwen zelfs verplicht om adequate noodverlichting te hebben hangen aan het plafond. Bij gevallen zoals stroomuitval of noodsituaties staat veiligheid voorop en is het belangrijk dat iedereen in het gebouw de vluchtweg naar de uitgang weet te vinden. Met onze LED noodverlichting zet je de veiligheid van jouw bezoekers tijdens een noodsituatie voorop.
 

Hoe werkt LED noodverlichting?

Bij LED noodverlichting zijn er twee verschillende voedingssystemen, namelijk centrale en decentrale noodverlichting. Bij een centrale noodverlichting zijn alle LED noodverlichtingen aangesloten op één energiebron in het gebouw. Wanneer de stroom uitvalt schakelt de centrale voedingskast over op noodstroomvoorziening. Bij decentrale noodverlichting is de lamp al voorzien van een eigen batterij. Een decentraal armatuur wordt aangesloten op de normale netspanning, maar schakelt in geval van nood over op zijn eigen noodbatterij. De noodbatterijen van LED noodverlichting uit ons assortiment kunnen 3 uur lang branden zonder stroom.
 

Voordelen van LED noodverlichting

Op Ledlichtstunter bieden wij verschillende soorten LED noodverlichting. LED noodverlichting is erg zuinig en biedt vele voordelen. In vergelijking tot een TL noodverlichting bespaar je namelijk tot wel 75% energie. Tevens is LED noodverlichting beter voor het milieu en de producten zijn kleiner van omvang. Ten slotte gaat LED noodverlichting langer mee dan TL verlichting, omdat de LED noodverlichting niet jaarlijks vervangen hoeft te worden. Wij adviseren dan ook aan om de huidige TL verlichting die je in het gebouw hebt hangen, te vervangen voor LED noodverlichting. 
 

Pictogrammen

De armaturen uit ons LED noodverlichting assortiment worden geleverd als set met pictogram stickers. Deze stickers zijn bedoeld om de juiste vluchtrichting aan te geven. Let hierbij wel op dat niet elk armatuur is voorzien van deze stickers en dat je bij sommige LED noodverlichtingen de pictogrammen zelf erbij moet bestellen. Zorg ervoor dat je de juiste pictogram voor de noodverlichting en dat deze elkaar niet tegenspreken. 
 

Het testen van de noodverlichting

Het is van essentieel belang om de LED noodverlichting te testen, voor het geval dat deze nodig zullen zijn. Per artikel verschilt de manier waarop je dit kunt testen. Bij de meeste LED noodverlichtingen heb je een autotest, die voorziet in diverse automatische testen van de conditie van de batterij, elektronica en lichtbron. Ook beschikken de producten van LED noodverlichtingen over over handmatige test functies. Hierbij dien je 5  seconden de knop aan de zijkant ingedrukt te houden. Ook het testen van de noodverlichting is door de Arbowet en het Bouwbesluit verplicht gesteld. Wij raden aan om dit elk jaar te doen om te verzekeren dat de vluchtweg altijd goed zichtbaar zal zijn tijdens bijvoorbeeld stroomuitval.
 

Overige specificaties

Een LED noodverlichting uit onze collectie bestaat uit een opbouw armatuur. De behuizing van de armaturen zijn gemaakt van polycarbonaat en uitgevoerd in wit. Het aantal stuks in de voorraad kan je terugvinden per product pagina. Als je op werkdagen voor 23:59 besteld wordt het zo snel mogelijk verzonden zodat je jouw bestelling morgen in huis hebt. Je hebt 3 jaar garantie op de producten uit de LED noodverlichting categorie.
 

Advies

Heb je hulp met het kiezen van de juiste LED verlichting of met jouw bestelling? Onze klantenservice adviseert je graag over alle LED verlichting. 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!