Menu
EUR
De beste LED verlichting voor sportscholen

De beste LED verlichting voor sportscholen

De juiste verlichting voor de sportschool is niet alleen belangrijk voor effectieve training, maar ook om het risico op blessures te verminderen - en het moet er natuurlijk ook stijlvol uitzien. Alleen daarom is het de moeite waard om een overzicht te krijgen van de verschillende opties en vereisten voor verlichtingsmogelijkheden in sportscholen voordat u LED-verlichting aanschaft. De belangrijkste punten worden hier samengevat.

Wat zijn de voordelen van LED verlichting in een sportschool?

  • In vergelijking met conventionele lichtbronnen kunt u met LED verlichting voor sportscholen tot 90% besparen op energiekosten.
  • LED lampen hebben een hoge kwaliteit en een levensduur van meer dan 50.000 uur.
  • De hoge veerkracht van LED lampen garandeert een volledige lichtopbrengst tot het einde van hun levensduur - zonder vervelend knipperen.
  • Een verlichtingsconcept met LED's is milieuvriendelijk, de producten zijn vrij van giftige stoffen zoals kwik en kunnen daarom ook worden gerecycled.
  • In tegenstelling tot conventionele lampen worden LED lampen veel minder warm - dus niemand zweet meer dan nodig is.

De juiste helderheid en kleurtemperatuur voor trainingen

De juiste verlichting in de sportschool vereist de juiste helderheid. Les- en oefenruimtes hoeven niet verlicht te zijn als kantoren, maar het is toch handig als instructies op de trainingsapparatuur gemakkelijk te lezen zijn en klanten hun tenen niet stoten vanwege slecht zicht.

Een voldoende helder verlicht trainingsgebied zorgt ook voor een grotere fysieke prestatie. We raden daarom een helderheid aan van minimaal 100 lumen per vierkante meter.

[products=blog_gym1]

Kleurtemperatuur voor de juiste sfeer

De keuze van de kleurtemperatuur is ook belangrijk voor de juiste LED verlichting in de sportschool. We raden neutraal of warm wit licht aan tussen 3000 en 4000 Kelvin voor ruimtes waar mensen trainen. Dit zorgt voor een gevoel van welzijn tijdens de training en oogt niet te steriel.

Helder licht in kleedkamers en sanitaire ruimtes

De verlichting in kleedkamers, douches en toiletten hoeft niet zo gezellig te zijn. Een LED plafondlamp met helder neutraal wit of koel wit is hier een goede keuze. Een verlichtingssterkte tot 300 lumen per vierkante meter is zinvol. De kleurtemperatuur tussen 4000 en 6000 Kelvin oogt schoon en sober en zorgt voor een goede zichtbaarheid.

Verschillende kleurtemperaturen met CCT LED

Als je niet helemaal zeker bent welke helderheid of kleurtemperatuur geschikt is voor jouw sportschool, kun je kiezen voor dimbare CCT LED's. Met deze LED verlichting kun je zelf de kleurtemperatuur kiezen - van gezellig warm wit tot nuchter koel wit.

[products=blog_cct]

Dimbare LED verlichting voor de juiste helderheid

De CCT LED Strips en CCT LED panelen kunnen ook eenvoudig worden gedimd met een afstandsbediening of muurbediening. Hiermee kan op elk moment de juiste helderheid worden ingesteld voor elke ruimte. Dit kan zorgen voor comfortabele verlichting tijdens rust- en regeneratiefases of tijdens meditatie- en yogaklassen.

Kleurverandering met RGB

Gekleurde verlichting kan een mooie optie zijn voor trainingsruimtes of wellnessruimtes en is ook mogelijk met de juiste LED lampen. Alle RGB+CCT LED's kunnen niet alleen verschillende witte temperaturen weergeven, maar ook alle kleuren van de regenboog.

[products=blog_rgbcct]

Geen verblinding door indirecte LED verlichting

Denk ook na over waar en hoe de LED verlichting te installeren. Met name heldere plafondlampen kunnen deelnemers die liggende sporten snel verblinden. Een manier om dit te voorkomen is door indirecte verlichting te gebruiken.

Bijvoorbeeld, je kunt muren of plafonds verlichten met LED schijnwerpers of indirecte plafondverlichting creëren met LED strips. Een andere optie is om te letten op de UGR-waarde van de LED lampen.

Wat betekent UGR voor LED lampen?

UGR staat voor Unified Glare Rating. De waarde geeft aan in hoeverre lampen verblinding veroorzaken vanuit een bepaalde positie. Veel moderne LED panelen bieden bijvoorbeeld een UGR-waarde van minder dan 19 en veroorzaken daarom nauwelijks verblinding, zelfs niet bij directe kijk. Meer weten over UGR? Lees dan onze blog over de Unified Glare Rating.

Accenten zetten met LED strips

Op het gebied van visueel ontwerp heb je talloze mogelijkheden met LED verlichting. Gekleurde accenten met LED strips, die je achter spiegels, op plafonds of op muren bevestigd, zijn vooral opvallend in fitnessstudio's met zonnebanken of wellnessruimtes.

[products=blog_ledstrip]

Moderne uitstraling met lineaire LED verlichting

Met de discrete lineaire LED lampen kun je eenvoudig je sportschool een moderne uitstraling geven. Je kunt eenvoudig meerdere lampen aan elkaar koppelen om lichtbanen, roosters of individuele vormen te creëren.

Dankzij hun slanke ontwerp en hoge kwaliteit passen de LED lampen naadloos in fitnessstudio's en geven ze muren en plafonds een moderne uitstraling. Hier kun je ook drie verschillende kleurtemperaturen instellen.

[products=blog_linear]

Conclusie

LED verlichting is de ideale keuze voor sportschoolhouders die efficiëntie, prestaties en esthetiek vooropstellen. LED verlichting concepten kunnen echter snel hoofdpijn veroorzaken door de overweldigende hoeveelheid ontwerpmogelijkheden.

Daarom is het verstandig om voor je aankoop duidelijkheid te krijgen over het ontwerp dat je wilt volgen, de kleurtemperatuur en helderheid die je nodig hebt in de individuele ruimtes en hoe en waar je accenten wilt plaatsen. Uiteindelijk komt het altijd neer op persoonlijke voorkeur bij het instellen van verlichting in de sportschool.

Als je bang bent dat je op een gegeven moment spijt krijgt van je beslissing, moet je kiezen voor LED verlichting die dimbaar en RGB+CCT-compatibel is. Dit betekent dat de verlichting op elk moment kan worden gewijzigd en continu kan worden aangepast.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!