Menu
EUR
LED verlichting op evenementen

LED verlichting op evenementen

Festivalseizoen: LED verlichting op evenementen

De zomer begint en daarmee is ook het festivalseizoen geopend. Het lijkt wel of er ieder jaar meer festivals bij komen. Elk weekend zijn er vele festivals te bezoeken. Voor een groot deel zijn dit muziekfestivals, maar ook andere soorten festivals zien we steeds meer. Denk bijvoorbeeld aan food festivals of aan licht festivals zoals het ‘Amsterdam Light Festival’. Dit jaar worden er in Nederland maar liefst 1115 festivals georganiseerd. Ontzettend veel dus. Zo’n groot aantal festivals waar honderdduizenden bezoekers op af komen heeft een grote impact op het milieu. Een belangrijke trend die we zien is dan ook dat festivals steeds meer aandacht besteden aan duurzaamheid. Het is zelfs zo dat festivals koploper zijn op dit gebied. Veel evenementen nemen al maatregelen, zoals het recyclen van afval. Waar vaak nog niet aan gedacht wordt is het gebruik van LED verlichting, terwijl dit een belangrijke eerste stap is richting een duurzaam evenement. We zullen in deze blog verder ingaan op de voordelen en mogelijkheden van LED verlichting op festivals.
 

Duurzaamheid op festivals

Zoals net besproken is duurzaamheid op festivals een onderwerp dat steeds belangrijker wordt. Ook bezoekers hechten hier steeds meer waarde aan. Reden hiervoor kan zijn dat festivalbezoekers veelal millennials zijn. Deze groep mensen hecht over het algemeen een grotere waarde aan duurzaamheid. Een groot aantal festivals neemt al maatregelen. Zo worden er op veel festivals alleen nog ‘hard cups’ gebruikt in plaats van plastic bekers. Ook wordt het vaak aangemoedigd om bekers weer in te leveren bij de bar, dit door middel van statiegeld. Andere voorbeelden zijn het plaatsen van zonnepanelen, podiums bouwen van gerecyclede materialen, bezoekers stimuleren om op de fiets te komen en (wanneer het slecht weer is) zelf een regenjas mee te nemen in plaats van gebruik te maken van plastic poncho’s. Er zijn natuurlijk nog veel meer maatregelen die genomen kunnen worden. Een belangrijke stap die genomen kan worden is het gebruik van LED verlichting. LED festival verlichting is zeer energie-efficiënt. Ideaal dus voor op evenementen waar een enorm aantal lampen nodig is.
 

Voordelen van LED festival verlichting

LED verlichting heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van traditionele verlichting. Ten eerste verbruikt LED veel minder stroom. Hierdoor is het mogelijk een groot aantal LED lampen aan te sluiten op een kleine stroomvoorziening. Daarnaast wordt LED verlichting veel minder warm dan andere soorten verlichting. Hiermee wordt veel bespaard. Het grootste deel van de stroom wordt namelijk omgezet in licht en niet in warmte. Daarnaast draagt het bij aan de veiligheid op een festival. Er zal namelijk minder snel brand ontstaan. Een ander voordeel zijn de kleureffecten. Op bijvoorbeeld een podium is het van groot belang om lampen in alle mogelijke kleuren te hebben. Dit is mogelijk met LED verlichting. Met RGB LED verlichting kunnen alle mogelijke kleuren gevormd worden. Ook kan LED festival verlichting fel licht produceren zonder veel elektriciteit te verbruiken. Een ander belangrijk voordeel is dat LED lampen niet gevoelig zijn voor trillingen. Op festivals zijn doorgaans erg veel trillingen door hard geluid. Erg belangrijk dus voor op een festival! LED lampen gaan erg lang mee, maar mocht de lamp toch kapot gaan dan gaat deze langzaam minder fel branden in plaats van dat deze meteen uit gaat. LED verlichting heeft dus erg veel voordelen en zal zeker bijdragen aan een duurzaam festival.
 

Toepassingsmogelijkheden

Bij verlichting op festivals wordt waarschijnlijk als eerste aan verlichting van de stages gedacht, maar de mogelijkheden zijn nog veel groter. Hieronder bespreken we verschillende toepassingsmogelijkheden van LED festival verlichting.

Verlichting van de bar

Aan de bar wordt de meeste omzet behaald. Belangrijk dus om deze goed en mooi te verlichten. Zo wordt het aantrekkelijker om een drankje te gaan halen en is het duidelijk voor bezoekers waar ze naartoe moeten. Ook is het belangrijk om andere plekken waar festivalbezoekers naar toe moeten goed te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan de toiletten, de kluisjes en de plek waar munten gehaald kunnen worden.

Lichtmasten 

Voor de veiligheid van bezoekers is het belangrijk om het terrein goed te verlichten. Dit kan door gebruik te maken van lichtmasten. Om te besparen op brandstofkosten is het een goed idee om LED lichtmasten te gebruiken. Ten opzichte van traditionele lichtmasten is de CO2 uitstoot maar liefst 80% lager.

Sfeerverlichting

Een mooie en sfeervolle aankleding is een onderdeel dat belangrijk is voor ieder festival. LED lampen kunnen erg sfeervol licht geven doordat deze dimbaar zijn. Bij sfeerverlichting op een festival kunt u bijvoorbeeld denken aan verlichting van bomen/planten, verlichting bij zitplaatsen en snoeren met verlichting door de lucht. Dit kan bijvoorbeeld in de kleur ‘warm wit’, of gebruik RGB lampen die alle mogelijke kleuren kunnen vormen. LED draagt bij aan een gezellige sfeer op ieder evenement.
 

Producten geschikt voor evenementen

Ledpaneelgroothandel biedt verschillende producten aan die geschikt zijn om te gebruiken op evenementen. Met onze DMX LED transmitter is het mogelijk om een oneindig aantal lampen aan te sluiten. Dit geldt ook voor de DMX controller. Het is mogelijk om in een ruimte met een grote hoeveelheid lampen deze in één keer te bedienen.

Het is belangrijk dat verlichting op buiten evenementen tegen water kan. In deze blog leest u meer over IP-waarden van LED verlichting. 

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!