Menu
EUR
Creatief met LED verlichting

Creatief met LED verlichting

Verlichting is in eerste instantie bedoeld om ruimtes genoeg licht te geven zodat het aangenaam is voor de functie die de ruimte heeft. Toch kunnen we hier creatief mee omgaan om een wauw-effect te creëren. Daarom geven we in deze blog 7 mogelijkheden om uw LED Verlichting op een creatieve manier in te zetten. 

 

Creatieve Meubelverlichting

U kunt heel creatief zijn met LED-verlichting als u denkt aan meubelverlichting. Zo kunnen bijvoorbeeld LED Strips op vele soorten meubels worden toegepast. We geven een kort overzicht in welke meubels u de verlichting goed in kunt verwerken. 

Stoel- en bank verlichting

Het is mogelijk om stoelen en banken een mooi effect te geven met licht aan de onderkant. Dit doet u eenvoudig door een LED Strip te plaatsen aan de onderkant van de randen van de stoel of bank. Hierdoor lijkt het of het licht van onder het meubelstuk vandaan komt. Houd er wel rekening mee dat de bedrading moet worden weggewerkt. Dit is gemakkelijk wanneer de bank of stoel tegen een wand staat. Is dit niet het geval? Dan moet u de draad op een andere manier wegwerken in bijvoorbeeld de vloer. 

Kastverlichting

Een opkomende trend is het verlichten van de binnenkant van open kasten. Hierdoor kan je bepaalde ruimtes in een kast kleur geven. Ook dit kunt u gemakkelijk doen door het plaatsen van een LED Strip langs de binnenranden van de kast. U kunt hiervoor ook LED Modules gebruiken. Deze zijn gemakkelijker in kleine ruimtes te plaatsen en zijn flexibeler te bewegen. We raden het hierbij aan om de LED Strip niet naar buiten te richten. Dit kan zorgen voor te fel licht. Dit kan je wel doen wanneer je een LED Strip Profiel gebruikt. Bedradingen kunt u door de achterkant van de kast wegwerken. 

Het is ook mogelijk om een Lamp in de kast te monteren. Hiervoor zal u eerst een passende fitting voor uw lamp moeten plaatsen in de kast. Vervolgens hoeft u enkel nog de lamp in de fitting te draaien.

Spiegelverlichting

Door verlichting bij een spiegel te plaatsen kunt u uw weerspiegeling beter zien. Zo kan het mooi staan om een LED Strip in een profiel langs de randen van de spiegel te plaatsen. Bent u meer op zoek naar een designidee dan kunt u de LED Strip ook langs de randen van de achterkant van de spiegel plaatsen. Zo lijkt het licht achter de spiegel vandaan te komen.

Tafelverlichting

Het is ook mogelijk om verlichting onder een tafel te installeren. Het kan onder de tafel geplaatst worden. Dit is vooral mooi wanneer de onderkant van de tafel vlak bij de grond hangt. 

Het is bij tafels met een glasplaat en een kader in het midden ook mogelijk om een oneindige spiegel te maken. Hierbij lijkt het of de tafel een oneindig diep gat is. 
 

Creatieve Plafond & Wandverlichting

Om uw ruimtes te verlichten kunt u natuurlijk kiezen voor de conventionele manieren om dit te doen. Door LED Panelen, TL buizen of plafond- en wandlampen bijvoorbeeld. Dit kan echter ook een stuk creatiever. Je kunt al hoofdverlichting namelijk ook kiezen voor LED Strips in het plafond. Dit kunt u doen door een groef te maken in het plafond. Zo een groef wordt ook wel eens een ‘koof’ genoemd. En in deze groef een LED Strip profiel met een LED Strip te monteren. Op deze manier zit de verlichting in het plafond verzonken. Hetzelfde kunt u doen op wanden. 

Wilt u liever accentverlichting aanbrengen? Dit kan uitstekend bij een verlaagd plafond door een LED Strip in de groef/koof te plaatsen. Zo is het licht minder direct en aanwezig. 

Wilt u toch liever LED Panelen gebruiken? Denk dan eens aan een wolkenplafond met uw gewenste afbeelding of motief. Zo lijkt het toch of u af en toe buiten bent. 
 

Creatieve Keukenverlichting

De keuken is nog zo een ruimte waar het erg belangrijk is om goed licht te hebben. Dit wordt vaak opgelost door spots te plaatsen. Dit is een uitstekende manier voor de hoofdverlichting in de keuken. De keuken kan echter nog leuker worden gemaakt door de randen van het aanrecht en bepaalde kastjes te verlichten. Dit kan wederom door een LED Strip te gebruiken en deze te plaatsen onder de rand van het aanrechtblad of aan de onderkant van lades en kastjes. Het is aan te raden om op deze plaatsen een LED Strip profiel te gebruiken. Dit geeft een zachter en egaler effect aan het licht. 
 

Creatieve Backlight voor televisie en computers

Niet alle televisies zijn voorzien van het welbekende ambilight systeem en computerschermen bevatten in de meeste gevallen ook geen backlight. Breng meer sfeer in de werk- of game omgeving met verlichting achter uw scherm, luidsprekers en bureau. Door een LED Strip achter op het scherm, de luidsprekers en uw bureau te installeren kunt u de sfeer zelf aanpassen. Vooral als u kiest voor een gekleurde LED Strip. 
 

Creatieve Bedverlichting en Nachtverlichting

Wat is nou makkelijker dan verlichting dat aangaat wanneer u het bed uit stapt? Dit kunt u gemakkelijk realiseren door middel van bedverlichting. Er zijn verschillende plaatsen waar de verlichting geïnstalleerd kan worden. Zo kunt u er voor kiezen om de verlichting achter het bedstijl te plaatsen aan de hoofdkant. Dit geeft een mooi effect op de muur. Het lijkt dan alsof er licht achter het bed vandaan komt. Het is ook mogelijk om de LED Strip te plaatsen aan de zijkant van het bedstijl. door middel van een LED Strip hoekprofiel. Zo heeft u altijd leeslicht voor in bed. 

Bedverlichting kan ook onder de zijkant van het bed worden geplaatst. Dan lijkt het licht onder het bed vandaan te komen. Wanneer u de LED Strip naar buiten toe richt middels een LED Strip profiel, kan het ook als een nachtlamp worden gebruikt. Het is mogelijk om hier een bewegingsschakelaar op aan te sluiten. Zo heeft u dus altijd licht wanneer u uit bed stapt. 
 

Creatieve Plantenverlichting

Planten zijn niet het eerste waar we aan denken bij het aanbrengen van verlichting. Toch is het belichten van bomen en planten een goede manier om ze te accentueren. Dit kan binnen en buiten. U kunt namelijk bomen verlichten door er een tuinlamp of bouwlamp op te schijnen. U kunt ook de verlichting in bosjes plaatsen. Zo lijkt de begroeiing zelf licht te geven. 

Voor binnenplanten kan je er voor kiezen een tuinspot te gebruiken en deze in de pot van een middelgrote tot grote plant te zetten. Als u de tuinspot nu omhoog richt, kunt u de plant in alle kleuren laten accentueren. 
 

Creatieve Gevelverlichting

Tot slot is het mogelijk om uw hele gevel licht te laten geven. Op deze manier springt uw gebouw er echt uit. Richt hiervoor wallwashers of bouwlampen op de muren en gevels die u licht wil laten geven. Dit lukt het beste bij lichter gekleurde muren.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!