Menu
EUR

LED Paneel met UGR19

Op deze pagina vindt je onze LED panelen met UGR19. Deze zijn ideaal voor kantoorruimtes en klaslokalen.

Wat betekent UGR19?

De UGR staat voor 'Unified Glare Rating' en geeft aan in hoeverre er sprake is van verblinding of lichthinder in de ruimte. Het verschil tussen een standaard LED paneel en een UGR19 LED paneel zit in de voorplaat. De voorplaat van een UGR19 LED zorgt ervoor dat het licht verdeeld wordt, zodat het een stuk minder fel wordt. Gemiddeld ligt een UGR waarde tussen de 15 en 30, waarbij geldt: hoe hoger het getal, hoe groter de lichthinder. Bij UGR19 wordt er gesproken van 'kantoorlicht' en is dan ook ideaal voor kantoorruimtes.

LED panelen op kantoor

Als je de panelen wil gebruiken op kantoor is het verstandig om panelen met een waarde van UGR19 te kiezen. Dit betekent dat er geen overmatige verblinding is. Verblinding door het licht op een kantoor kan bijvoorbeeld zorgen voor vermoeidheid en een slechte concentratie van werknemers. 

Kelvinwaarde

Onze LED panelen met UGR19 hebben een kelvinwaarde van 4000k. Dit betekent dat de lichtkleur wordt gekwalificeerd op helder wit. Helder wit licht is geschikt voor gebruik in ruimtes waar aandacht en concentraties wordt vereist, zoals in scholen of op kantoor. Het stimuleert namelijk het concentratievermogen terwijl het een ruimte optimaal verlicht.

Is een UGR19 LED paneel dimbaar?

Een LED paneel met UGR19 is optioneel dimbaar, door middel van verschillende asseccoires. Meestal heb je hier een dimbare LED driver voor nodig. Om het licht dan vervolgens te kunnen dimmen kun je kiezen uit verschillende LED dimmers. Wij bieden een LED dimmer fase af- en aansnijding aan en een 0-10V dimmer. De laatst genoemde wordt gebruikt bij het dimmen van panelen en highbays. LED dimmers zijn niet geschikt voor het dimmen van gekleurde lampen.
 

Kan ik een UGR19 LED paneel ook gebruiken voor andere ruimtes?

Voor verschillende ruimtes zijn er bepaalde UGR waardes vastgesteld die niet overschreden mogen worden en aan te raden zijn voor desbetreffende ruimte. UGR19 wordt aangeraden op scholen en kantoorruimtes, oftewel ruimtes waar aandacht en concentratie wordt geëist. Zo zijn andere UGR waardes weer bestemd voor andere ruimtes. Zo mogen LED lampen in gangen bijvoorbeeld een hogere UGR waarde hebben, omdat hier geen werkzaamheden verricht worden. De onderstaande UGR waardes mogen per toepassing niet overschreden worden:

Formaat

Je hebt de keuze uit verschillende maten LED panelen met UGR19.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!