Menu
EUR

Dimmers en bedieningen

Op deze pagina vind je al onze dimmers en bedieningen voor LED strips. Hiermee kun je op afstand de LED strips aan- en uitzettten, dimmen en de kleuren regelen.

LED dimmers en bediening

LED dimmers voorzien je qua bediening in optimaal gemak om licht te dimmen of de lamp in een andere kleur te laten schijnen. Bijvoorbeeld door een LED dimmer met wandbediening te gebruiken. Afstandsbedieningen maken het wat dat betreft mogelijk om zonder op te hoeven staan het licht van afstand te dimmen. Zo zijn er ook opties voor bediening via je smartphone of ander mobiel wifi toestel. Wij bieden je naast uitgebreide informatie een groot assortiment met dimmers en bediening om altijd de juiste LED dimmer te kiezen. 
 

LED-afstandsbedieningen en wandbedieningen

Afstandsbedieningen kunnen worden gebruikt om LED verlichting op afstand te besturen. Het is dan niet meer nodig om een (draai)knop in de muur te installeren. Voor het gebruik van de LED afstandsbedieningen dient een LED Controller geïnstalleerd te worden op de LED verlichting die aangestuurd moeten worden. Vervolgens kunnen alle aangesloten lampen worden bestuurd door 1 afstandsbediening. De lampen kunnen vervolgens onderverdeeld worden in 4 of 8 groepen die los van elkaar bestuurd worden. Dit hangt af van welke afstandsbediening je kiest. Zo kunnen bijvoorbeeld groepen worden gemaakt voor verschillende ruimtes en kamers. 
 

LED verlichting bedienen met smartphones en mobiele apparaten

Door te kiezen voor onze Wifi box is het mogelijk om de lampen te bedienen via jouw smartphone en andere mobiele apparaten die verbonden zijn met het Wifi netwerk. Hiervoor kun je de app installeren die staat vermeld bij de Wifi box. Hiervoor dient de LED verlichting die je wil bedienen wel te zijn aangesloten op een LED controller. Het is zelfs mogelijk om de LED verlichting aan te sluiten aan jouw home assistent via onze Wifi box.  
 

Wat is de functie van een dimmer?

De functie van een dimmer bestaat uit het aanpassen van de sterkte van licht. Zo biedt een LED dimmer inbouw bijvoorbeeld de mogelijkheid om de lichtintensiteit van de verlichting in te stellen. Op deze wijze is er sfeerverlichting te realiseren, maar voorzet een dimmer tevens in de optie om de lichtintensiteit te versterken. 
 

Wat heb je nodig voor een dimmer?

Het is om LED verlichting te dimmen nodig over een LED lamp te beschikken net als over een dimmer, die uit verschillende draden bestaat. De stroomdraad is bruin (fasedraad) en de schakeldraad is zwart. Deze draden dien je vast te zetten en dat kan bijvoorbeeld met klemmetjes, maar er zijn ook uitvoeringen met schroefjes. Verder is er een draaiknop en afdekplaat nodig. 
 

Kan elke dimmer LED strip dimmen?

Niet elke dimmer is in staat om LED verlichting te dimmen. Bij een conventionele dimmer ontstaan er bij een LED lamp problemen. Dat merk je aan een knipperende, trillende of zoemende verlichting en dit kan schade veroorzaken. Er zijn daarom speciale LED dimmers beschikbaar. 
 

De verschillende soorten LED dimmers

Er zijn diverse soorten LED dimmers te onderscheiden en het is natuurlijk belangrijk om de juiste keuze te maken. Bijvoorbeeld voor een LED dimmer inbouw of door rekening te houden met de positie van de lamp. Zo is het ook mogelijk om een led snoer dimmer te gebruiken voor bijvoorbeeld een wandlamp of tafellamp. 
 

Hoeveel LED strips kun je op 1 dimmer aansluiten?

Er zijn meerdere LED strips aan te sluiten op een enkele dimmer. Wil je bijvoorbeeld zestien spots aansluiten dan is het wel belangrijk om voor een sterkere dimmer te kiezen dan wanneer je zes spots op de dimmer wilt aansluiten. Wij raden in verband met een optimale lichtreductie af om meer dan zestien spots op een dimmer aan te sluiten. 
 

Welke LED dimmer heb ik nodig?

Welke LED dimmer je nodig hebt, is afhankelijk van de benodigde dimtechniek. Bij dimbare LED lampen staat vermeld op welke techniek deze werken. Bijvoorbeeld fase-afsnijding of fase-aansnijding. Is de techniek niet bekend? Kies in dat geval voor een universele LED dimmer die voor beide dimtechnieken geschikt is. 
 

Kan ik een LED strip zelf aansluiten op een dimmer?

Een LED dimmer aansluiten is niet moeilijk als je de juiste LED dimmer gebruikt. Sluit het stroom af en haal het afdekraam van de schakelaar eraf. Daarna sluit je de dimmer aan met de bruine en zwarte draad. Het is van het merk dimmer afhankelijk op welke manier je deze vastzet, zoals met klemmetjes of met schroefjes. Daarna plaats je de dimmer met de draden terug in de muur in de inbouwdoos. Schakel vervolgens de stroom in en controleer of de dimmer werkt om daarna het afdekplaatje weer te bevestigen. 
 

LED dimmer kopen bij Ledgroothandel

Het kopen van LED dimmers bij Ledgroothandel staat garant voor betaalbare kwaliteit in combinatie met een optimale service.Heb je hulp met het kiezen van de juiste LED verlichting of met jouw bestelling? Onze klantenservice adviseert je graag over alle LED verlichting.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!