Menu
EUR
Verander uw aquarium in een design object met LED verlichting.

Verander uw aquarium in een design object met LED verlichting.

Een aquarium met kleurrijke vissen en exotische planten kan erg mooi zijn in huis of voor bedrijven. Het bekijken van de vissen is niet alleen leuk, maar voor kinderen ook erg leerzaam. Met LED verlichting kunt u uw aquarium in een stijlvol design object veranderen waar u lang plezier van kunt hebben.

De juiste verlichting is essentieel voor een gezond aquarium. Verlichting is nodig voor de gezondheid en de groei van aquarium planten. De juiste verlichting helpt planten om de CO2 gassen op te nemen die de vissen uitademen.Welke verlichting u moet hebben hangt af van verschillende factoren:

 • Het aantal en soort planten in het aquarium
 • Hoeveel verlichting er al is in de ruimte waar het aquarium staat
 • De vissoorten in het aquarium
 • De hoeveelheid algen in het aquarium


Een gemiddeld aquarium heeft 10 uur licht per dag nodig. Wanneer u tropische vissen en planten in het aquarium hebt is er tot wel 12 uur licht per dag nodig. Koudwatervissen en planten hebben minder licht nodig, ongeveer 8 uur per dag.

Het belangrijkst is dat de condities in het aquarium zo veel mogelijk overeenkomen met die uit de natuur. Net zoals de zon die elke dag opkomt en weer onder gaat, moet er in een aquarium een consistentie zijn qua verlichting. Het gebruik van een timer om de lampen aan en uit te zetten is een goede manier om dat te doen.

Waarom is het goed om traditionele aquarium verlichting te vervangen door LED verlichting?


Het vervangen van uw oude lampen door moderne en efficiënte LED verlichting heeft vele voordelen:
 

 • Planten groeien veel beter onder LED verlichting dan onder traditionele lampen
 • Minder energieverbruik, met LED kunt u tot wel 80% besparen
 • De lampen worden minder warm, wat helpt om de optimale conditie van het aquarium te behouden
 • Een langere levensduur, LED lampen gaan tot wel 50.000 branduren mee
 • De felheid van het licht kan worden aangepast door de lampen te dimmen
 • Met RGB+CCT verlichting zijn de opties qua kleuren eindeloos
 • Aquarium LED strips kunnen op vele manieren worden geïnstalleerd


LED verlichting is duurder in de aanschaf, maar vanwege het lage energieverbruik en de langere levensduur zult u deze kosten snel terugverdienen en juist geld besparen.

Welke soorten LED verlichting zijn geschikt voor het aquarium?

Aquarium verlichting moet veilig zijn voor de vissen en voor u. Kies daarom LED verlichten met een beschermingswaarde van IP68 om er zeker van te zijn dat de verlichting volledig waterdicht is. Waterdichte LED strips kunnen bijvoorbeeld onder water worden gebruikt om uw aquarium op een creatieve manier te verlichten.Wilt u kunnen genieten van alle kleuren van het kleurenpalet? Kies dan voor een RGB+CCT LED strip. Hiermee kunt u alle kleuren licht instellen, de kleurtemperatuur veranderen en zo dus de sfeer gemakkelijk veranderen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om blauw licht te gebruiken als ‘maanlicht’ in de avond. U kunt de vissen dan ook bekijken in het donker zonder dat dit de natuurlijke levenscyclus verstoord.

De nieuwste LED technologie komt met handige accessoires. LED verlichting kan worden bediend met veelzijdige afstandsbedieningen en wandbedieningen. Ook is het mogelijk uw LED verlichting te besturen met uw smartphone. Met deze moderne toepassingen is het eenvoudig om er voor te zorgen dat uw aquarium van de juiste hoeveelheid licht wordt voorzien.

Goede verlichting is erg belangrijk om de planten en vissen in een aquarium gezond te houden. Met LED verlichting kunt u uw aquarium omtoveren tot een design object waar u vele jaren plezier van kunt hebben.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!