Menu
EUR
Profiteren van de EIA-regeling: Een handleiding voor ondernemers

Profiteren van de EIA-regeling: Een handleiding voor ondernemers

Door: Victor Reacties: 0

Als ondernemer is het cruciaal om op de hoogte te blijven van subsidieregelingen die uw onderneming financieel kunnen ondersteunen en stimuleren. Een van deze belangrijke regelingen is de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze regeling kan uw onderneming helpen met het implementeren van energiebesparende maatregelen en daarmee ook de operationele kosten verlagen. In deze blog gaan we dieper in op wat de EIA-regeling inhoudt en hoe u daarvan kunt profiteren.

Wat is de EIA-regeling?

De EIA-regeling is een fiscale aftrekpost die bedoeld is om bedrijven aan te moedigen om te investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Onder de regeling kunnen bedrijven 45,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Dit kan resulteren in een flinke belastingbesparing en dus een vermindering van uw operationele kosten.

Hoe kunnen ondernemers profiteren van de EIA-regeling?

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel van het gebruik maken van de EIA-regeling is de belastingbesparing. Door het verlagen van uw belastbare winst, kan de EIA-regeling resulteren in aanzienlijke belastingbesparingen.

Bovendien kunnen de energiebesparende maatregelen zelf ook leiden tot lagere operationele kosten. Door te investeren in energiezuinige technologieën, kunt u uw energieverbruik en dus uw energierekening verlagen.

Tot slot kan het gebruik maken van de EIA-regeling ook bijdragen aan uw reputatie als een duurzaam bedrijf. Dit kan uw bedrijf aantrekkelijker maken voor klanten en investeerders die waarde hechten aan duurzaamheid.

Hoe kunt u de EIA-regeling aanvragen?

Het aanvragen van de EIA-regeling is een vrij eenvoudig proces, maar het is belangrijk dat u een aantal stappen volgt om ervoor te zorgen dat uw aanvraag wordt goedgekeurd.

  1. Controleer of uw investering in aanmerking komt: Niet alle investeringen in energiebesparende technologieën komen in aanmerking voor de EIA. Het is belangrijk om eerst de Energielijst te controleren, die elk jaar door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt gepubliceerd. Deze lijst bevat alle technologieën en producten die voor de EIA in aanmerking komen.

  2. Doe de investering: Nadat u heeft gecontroleerd dat uw investering in aanmerking komt, kunt u doorgaan met de aankoop en installatie van het product of de technologie.

  3. Dien uw aanvraag in: Na uw investering heeft u drie maanden de tijd om uw EIA-aanvraag in te dienen bij de RVO. U kunt dit doen via het eLoket van de RVO, waar u uw investering moet specificeren en documentatie moet verstrekken om uw investering te onderbouwen.

  4. Wacht op goedkeuring: Na het indienen van uw aanvraag zal de RVO uw aanvraag beoordelen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een beschikking waarin het bedrag wordt vermeld dat u kunt aftrekken van uw belastbare winst.

Kortom, de EIA-regeling is een krachtig instrument dat u als ondernemer kan helpen bij het verlagen van uw belastingdruk en operationele kosten, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan de duurzaamheid van uw bedrijf. Het is zeker de moeite waard om te overwegen als u van plan bent te investeren in energiezuinige technologieën.

Meer informatie nodig? 

Voor meer gedetailleerde informatie over de EIA-regeling, inclusief de meest recente Energielijst en hoe u een aanvraag kunt indienen, raden we u aan om de officiële website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te bezoeken. 

Indien u zich overweldigd voelt door het aanvraagproces of als u assistentie nodig heeft bij het doornemen van de procedure, dan staat ons team klaar om u te ondersteunen. Met onze ruime ervaring in het begeleiden van ondernemingen bij het aanvragen van de EIA-regeling, kunnen we u bij elke stap ondersteunen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer details over hoe we u kunnen helpen maximaal te profiteren van de EIA-regeling.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!