Menu
EUR
Earth Hour - Op weg naar een betere toekomst

Earth Hour - Op weg naar een betere toekomst

‘Earth Hour’ is in 2007 opgericht door het ‘World Wide Fund for Nature’ (WWF). Het is een groot evenement dat jaarlijks plaatsvindt in het laatste weekend van maart. Op deze avond zetten huishoudens en bedrijven tegelijkertijd één uur lang het licht uit. 

Het idee is om meer bewustheid te creëren voor het milieu en om mensen op te roepen in actie te komen om de natuur te beschermen, zodat mensen in de toekomst een gezond, gelukkig en milieubewust leven kunnen leiden. Hoewel het uitschakelen van de verlichting voor slechts één uur maar een kleine hoeveelheid energie bespaart, is het een goed begin. Deelname aan Earth Hour zet mensen aan het denken over het probleem van de klimaatverandering en over hoe we zelf kunnen bijdragen om de natuur te beschermen. Dingen die gedaan kunnen worden om bij te dragen aan het beschermen van het milieu zijn bijvoorbeeld het consumeren van minder vlees, het gebruik van energiezuinige producten en gebruik maken van groenere vormen van transport. 

Verder geeft het een krachtige boodschap naar overheden en bedrijven wanneer een grote groep mensen allemaal samen actie voeren. Het zet overheden en bedrijven ertoe aan om snel en op grote schaal actie te gaan ondernemen en rekening te gaan houden met het milieu.


Wat is duurzaamheid en hoe kunnen we hieraan bijdragen?

Duurzaamheid gaat over de balans tussen mensen, de natuur en de economie. Het betekent ook dat we moeten nadenken over de snelle uitputting van grondstoffen op aarde. Duurzaamheid gaat daarom over alles wat we kunnen doen om het milieu te beschermen en te herstellen. Het is belangrijk om vervuiling en uitputting van de aarde zo veel mogelijk te beperken. Iedereen heeft er wel van gehoord, maar niet altijd is het duidelijk wat we zelf kunnen doen om bij te dragen aan een beter milieu.

In ons bedrijf streven we bijvoorbeeld altijd naar een zo klein mogelijk ecologische footprint. We zorgen ervoor dat we de impact op het milieu, het energieverbruik en de CO2 uitstoot zo veel mogelijk beperken. Daarnaast besteden we altijd aandacht aan milieuaspecten bij de aanschaf van producten en diensten. We vinden het belangrijk om zo min mogelijk energie te verspillen. In samenwerking met ‘Trees for All’ dragen we bij aan het planten van nieuwe bomen. Bij elke 100 bestellingen op onze website zal er door Trees for All een boom worden geplant.


Verminder afval, recycle en consumeer op een duurzame manier

De eerste stap is dat ieder huishouden afval zou moeten verminderen en recyclen. Dit kost niks extra en kan zelfs zorgen voor besparing van geld. Als eerste is het belangrijk om na te gaan dat je alleen koopt wat u echt nodig heeft. Aankopen die niet of nauwelijks gebruikt worden zijn zonde en moeten daarom voorkomen worden. Daarnaast is het belangrijk aandacht te besteden aan de manier waarop een product geproduceerd is en na te gaan of het niet onnodig is verpakt in plastic. 

Verder is het belangrijk dat we producten hergebruiken wanneer dit kan. Wanneer afval wordt gescheiden kunnen producten worden gerecycled en een nieuwe functie krijgen.

Lees hier hoe je LED verlichting kan recyclen.
 

Vermindering van het energieverbruik

Hoewel de aandacht voor wat we consumeren een fundamenteel begrip is, moeten we ook rekening houden met het energieverbruik. Vooral bij de aanschaf van elektrische apparaten, zoals een wasmachine, droger of vaatwasser, is het erg belangrijk rekening te houden met het energieverbruik van het product. Meestal staat het verbruik vermeld op het energielabel op de verpakking. Wanneer hier voor elk apparaat in huis rekening mee is gehouden zal dit leiden tot minder energieverbruik. Verder is het belangrijk om apparaten wanneer ze niet worden gebruikt uit te schakelen. Ook apparaten die op stand by staan verbruiken energie. Het is daarom belangrijk om apparaten volledig uit te schakelen. Bij voorkeur wordt ook de stekker uit het stopcontact gehaald. Dit geldt vooral voor opladers, zoals de lader van uw telefoon of laptop. Haalt u de stekker uit het stopcontact wanneer uw apparaten zijn opgeladen?

Het is altijd een goed idee om over te stappen op groene energie!

 

Energieverbruik van verlichting

Verlichting kan zorgen voor veel energieverbruik. Daarom is het belangrijk er voor te zorgen dat uw lampen zo ‘groen’ mogelijk zijn. Gloei- en halogeenlampen zijn bijvoorbeeld helemaal niet energiezuinig. Er wordt erg veel energie (onnodig) verbruikt om licht te produceren. LED lampen zijn de meest duurzame vorm van verlichting. Deze lampen gebruiken tot 70% minder stroom en gaan veel langer mee dan de gemiddelde gloeilamp. Dit betekent dat LED lampen niet vaak vervangen hoeven te worden. Let bij de aanschaf ook goed op het wattage en de lichtopbrengst van de lamp. Het zou namelijk zowel voor uw portemonnee als voor het milieu zonde zijn om een lamp met een hoog vermogen te kopen wanneer dit niet nodig is. Energiezuinige lampen zijn een goed begin om energie te gaan besparen. Om nog meer te besparen is het belangrijk om er op te letten dat de verlichting altijd uitgeschakeld is wanneer het niet nodig is. Met behulp van een bewegingssensor kan dit eenvoudig worden opgelost. Het zorgt er namelijk voor dat de verlichting alleen wordt gebruikt wanneer dit echt nodig is. 

Bekijk al onze LED verlichting hier!

Bekijk hier hoe veel je kan besparen met LED!

 

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!